HISTORIA  OM OSS

Efter några år som hästägare, hundägare, några års utlandsstudier, doktorandutbildning och doktorsexamen i Göteborg tog jag steget att påbörja ett mer aktivt hundhavandeskap genom att starta Kennelverksamhet 2006. Jag hade då redan skapat mig erfarenhet av denna fullblodsvariant på hundsidan - Den Irländska Röda Settern.

Mitt första ägarskap av irländsk setter var Markants Maximilia Melizza som jag köpte av Ann Gistedt, Kennel Markant 1994. Melizza var efter Wickenberry Kestrel och Markants Look at Me. Hon var en rolig och speciell hund med en stark egen vilja som visade sig både i utställningssammanhang och på lydnadsbanan. Melizza blev nästan 12 år.

2001 blev jag fodervärd för tiken Highland Flowers Red Ros Lady (La Petite). Hon fick sin första valpkull 2004 hos Inga Seiboth, Kennel Highland Flowers. Ur den kullen köpte jag tiken Colombine Både La Petite och Colombine har visat sig mycket lättlärda och följsamma. La Petite har erhållit lydnadsdiplom LP1 och Colombine LP2.

 

Med avsikt att återfå något av linjerna från vår första setter Melizza, köpte jag tiken East Meadows It´s Only Love (Alouette) från Lena och Ulf Peter Fosselius Petterson, Kennel East Meadow.

Alouette är efter Coppers Pang i Bygget och Discovery Irish Clare. Alouette är en härligt social och gladlynt individ med stark personlighet. I utställningssammanhang har hon visat framtassarna och erhållit ett flertal fina placeringar, inte minst titeln som Svensk Vinnare 2009 samt LP1 2011.

2007 föddes den första kullen vid kenneln.Valparna är efter Highland Flowers Red Ros Lady ”La Petite” och Jonala Dr Doolittle. Etienne och Corinne har stannat i kenneln och visat fina resultat i utställningsringarna. Det är två mycket sociala, lättlärda och tillgivna individer.

2011 föddes den andra kullen vid kenneln. Valparna är efter East Meadows It´s Only Love ”Alouette” och Coppers Magiska Under.

Det blev en härlig kull med framåt och positiva valpar. Ur den kullen har vi behållit Wild Irish Roses Pomelin ”Fräs”. Hon är lättlärd, lyhörd och rolig med stark personlighet.

 Förhoppningsvis kommer hon, i likhet med sin mamma, också komma ut på lydnadsbanan framöver.


Carina Cavatin